محصول عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی باعث تولید بتن با کارآیی بالا می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، یوسف زندی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی مخترع «خاکستر بادی صنعتی ویژه» در توضیح محصول خود گفت: خاکستر بادی یک محصول فرعی مهم از نیروگاه های سوخت زغال سنگ است که به خوبی به عنوان یک ماده پوزولانی یا به عنوان یک جزء از مخلوط سیمان پرتلند یا به عنوان مواد افزودنی معدنی در بتن استفاده می شود.

وی افزود: با عنایت به این که سوخت غالب در کشور ایران گاز یا نفت بوده و عملا زغال سنگ در کشور مورد استفاده قرار نمی گیرد؛ در ایران عملا خاکستر بادی تولید نمی شود.

زندی گفت: بنابراین در صورت واردات از کشورهای هند یا چین و یا حتی ترکیه با احتساب هزینه های حمل، قیمت خاکستر بادی بسیار بالا بوده و در معیار تحلیل هزینه-منفعت صرفه اقتصادی نخواهد داشت.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تبریز گفت: بر این اساس و مطالعات گسترده برای تولید خاکستر بادی از مواد ضایعاتی پتروشیمی و تلفیق با موادی که همزمان دارای سیلیس و کربن بالا بوده تحت شرایط همزمان اسیدشویی و سنتز بر اساس شرایط خلا و قوس الکتریکی سریع موفق به تولید خاکستر بادی صنعتی (Fly ash) مطابق استاندارد ASTM C618 شدیم.

وی در توضیح مهمترین مزیت های «خاکستر بادی صنعتی ویژه» گفت: اولا مسئله خوردگی فولاد در بتن از معضلات عمده کشورهای مختلف جهان است و یکی از مهم ترین عوامل تخریب و تغییر شکل ساختار بتن است. یکی از این رهیافت ها استفاده از خاکستر بادی به جای سیمان در تولید بتن و در نتیجه افزایش کیفیت بتن و تولید بتن با کارآیی بالا است.

زندی با اشاره به تاثیر این محصول روی کارایی و نسبت آب به سیمان، گفت: بنا به دلایلی که گفته شد، استفاده از خاکستر بادی در مواد سیمانی تاثیر بسیار زیادی روی افزایش کارآیی بتن در طی زمان گیرش آن دارد. خاکستر بادی دارای وزن مخصوص کمتری نسبت به سیمان است (حدود ۲۵ درصد کمتر) ؛در نتیجه چسب سیمان حاصل شده دارای مقادیر بیشتری مواد سیمانی است. این افزایش در مواد سیمانی با کاهش ویسکوزیته دینامیکی همراه است که در نهایت باعث بهبود کارآیی بتن می شود.