به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه ضمن گرامیداشت یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: طی سه سال گذشته جریان حرکت دانشگاه آزاد اسلامی به سمت تبدیل شدن به دانشگاه کارآفرین، یک جریان جدی بوده است. این جریان در سیاستهای کلان دانشگاه پیگیری شده تا دانشگاه بتواند با حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین و تربیت دانشجوی متخصص اقبال مردم به این دانشگاه را افزایش دهد.
وی افزود: این سیاست در سه سال گذشته در تمام قوانین و آییننامههای معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری کاملاً تحقق پیدا کرده و امروز میتوان گفت در دانشگاه آزاد اسلامی هیچ کمبودی در زیرساخت، قاعده، قانون و شیوهنامه برای فعالیتهای نوآورانه وجود ندارد.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اکنون دوران زیرساختسازی در حوزه فناوری و نوآوری در این دانشگاه به اتمام رسیده، گفت: در حال حاضر لازم است که ریلگذاری صحیح انجام شود و به همین منظور رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار «هزار گروه پژوهشی و زیرساخت، هزار ایده و استارتآپ و هزار شرکت فناور و خلاق» در دانشگاه برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی میخواهد ۱۰۰۰ عدد از برترین و بهترین زیرساختها و تجهیزات آزمایشگاهی را به همراه گروههای پژوهشی، ۱۰۰۰ استارتآپ و ایدهای که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد و ۱۰۰۰ عدد از شرکتهای فناور و خلاقی که در دانشگاه حضور دارند، در یک نمایشگاه سه روزه گردهم آورد.
دکتر دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اهداف برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: هدف اول از برگزاری این رویداد، ساماندهی پتانسیل های واحدهای دانشگاهی در حوزه فناوری، نوآوری و پژوهشهای علمی است. هدف دوم نمایش اهمیت و عظمت بدنه دانشگاه آزاد اسلامی در توان حل مسائل کشور و تربیت دانشجوی کارآفرین و متخصص، به مسئولان قوا، شرکتها، صنایع، کارخانجات، دانشگاههای دولتی، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و… است. هدف بعدی برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی نیز این است که مردم بتوانند عظمت و بزرگی این دانشگاه را ببینند.
دکتر دهقانی فیروزآبادی خطاب به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: لازم است از تمام ظرفیتهای استان استفاده و در مدت قبل از برگزاری نمایشگاه، برنامههای تبیینی، اعلانی و تبلیغاتی در سطح شهر برگزار شود تا مردم، دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان دانشگاهی بشناسند که به دنبال اشتغالآفرینی برای جوانان است. قطعاً با برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی یک اتفاق فرهنگی رخ خواهد داد و حداقل نسبت به آنچه پیشبینی شده، ۱۰ درصد جذب دانشجو افزایش خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: تا زمان برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی، مسابقات در سطح استانها برگزار خواهد شد تا زمینه برای برگزاری مسابقه اصلی فراهم شود. همچنین فرآیندها، برنامهها و سخنرانیهای فناوری و نوآوری نیز در این چند ماه برگزار خواهد شد.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه جشنواره فرهیختگان این دانشگاه در سالهای گذشته یک جشنواره پژوهشی و علمی بود، گفت: امسال جشنواره فرهیختگان با یک تغییر پارادایم مواجه شده و از این پس این جشنواره، یک جشنواره پژوهشهای علمی، فناوری و نوآوری خواهد بود.
دکتر دهقانی فیروزآبادی تأکید کرد: پس از برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی، معاونت تحقیقات و فناوری وظیفه دارد به کمک رؤسای دانشگاهها، پیگیر دستاوردها و ماحصل این رویداد باشد. انتظار داریم که با هزار زیرساخت پژوهشی، هزار استارتآپ و هزار شرکت فناور و خلاق به این نمایشگاه رفته و با حداقل دو هزار زیرساخت پژوهشی، دو هزار استارت آپ جدید و دو هزار تفاهمنامه سرمایهگذاری، خرید و مشارکت از نمایشگاه بازگردیم.
وی در پایان تأکید کرد: ملاک ارزیابی حرکت استانهای دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر تحول و تعالی دانشگاه در حوزه فناوری و نوآوری، قطعاً حضور پررنگ و مشارکت در اجرای رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود.
در ادامه این جلسه، رؤسای مراکز استان و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه پیشنهادات و نظرات خود درخصوص برگزاری هرچه بهتر رویداد «هزار گروه پژوهشی و زیرساخت، هزار ایده و استارتآپ و هزار شرکت فناور و خلاق» در دانشگاه آزاد اسلامی پرداختند.
در پایان، دکتر طهرانچی با اهدای لوح تقدیر از دکتر عبدالله محمدی مدیرکل آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی، به دلیل انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان غرفه برتر در بیست و دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار تقدیر به عمل آورد.