سرای نوآوری شامل فعالیت‌های نوآورانه و فناورانه‌ می‌شود که فضای تبادل، تعامل و کارآفرینی را به وجود می‌آورد و به رشد روند ایده تا محصول کمک می‌کند. هدف سراهای نوآوری، ایجاد یک رویکرد متفاوت در آموزش است تا با در نظر گرفتن فضاهای حل مسئله، کسب و کارها را از دل فرایندهای آموزشی استخراج کند.

مراکز رشد با هدف توسعه کسب و کارهایی که اهداف اقتصادی مبتنی بر دانش و فناوری داشته و در قالب واحدهای نوپای فعال تشکیل شده‌اند، مشغول به فعالیت هستند. این مراکز با حمایت و پشتیبانی از هسته‌های فناور و شرکت‌های نوپا، قدم بر کاهش ریسک و هزینه جهت تجاری‌سازی محصولات و خدمات نموده اند.

پارک علم و فناوری یک نهاد اجتماعی است که با حمایت کسب‌وکارهای کوچک و متوسط به رشد و توسعۀ اقتصادی کشور کمک می‌کند. پارک علم و فناوری حلقۀ اتصال مراکز علمی‌پژوهشی با کارآفرینی است. در پارک علم و فناوری علاوه بر فضای کاری برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، امکانات متنوعی برای توسعۀ فناوری و تبدیل علم به تولید موجود است.

شتاب دهنده‌ها، شرکت هایی هستند که در ایده‌ های جدید سرمایه گذاری می کنند. آنها به صاحبان ایده ها کمک می کنند تا بتوانند تعریفی صحیح و نمونه اولیه مناسبی از کالا و یا خدماتی که قصد نوآوری در آن صنعت را دارند ارائه دهند.

واحد های فناور، واحدهای دارای هویت حقوقی مستقل از مرکز رشد بوده که با توجه به اساسنامه و سایر اسناد قانونی در زمینه تحقیقات کاربردی و توسعه‌ای، طراحی مهندسی، مهندسی معکوس، انتقال فناوری، ارائه خدمات تخصصی و فعالیت در جهت تجاری کردن نتایج تحقیقات فعالیت می‌نمایند. این واحدها شامل شرکت‌های خصوصی، واحدهای تحقیق و توسعه صنایع یا مراکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاه‌ها یا دستگاه‌های اجرایی هستند.

هسته فناور به گروه کاری متشکل از تعدادی دانش آموخته با زمینه کاری مشخص که در صدد تشکیل یک مؤسسه و ایجاد یک حرفه در زمینه کاری مذکور می باشند گفته می‌شود که از حمایت‌های متنوعی برخوردار هست.

هر استان کشور عزیزمان ایران، دارای واحدهایی هست که به خدمت رسانی به دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مشغول هستند و همگی تحت نظارت سازمان مرکزی فعالیت می‌کنند.

مراکز تحقیقاتی به افزایش تاثیرگذاری تحقیقات در کشور و فراهم کردن زمینه اشتغال نیروهای تحصیل کرده و افزایش توانمندی داخلی در حوزه تولید علم و فناوری کمک میکند.

 هسته های پژوهشی متشکل از پژوهشگرانی است که حول یک محور پژوهشی مشخص فعالیت می‌کنند.

در راستای رشد و کمک به شرکت های نوپا سرمایه‌ای را در اختیار استارتاپ ها قرار میدهند.

 صنایع خلاق، که به آن صنایع خلاق و فرهنگی نیز می‌گویند، فعالیت های اقتصادی مختلفی انجام شده که به تولید و تجاری سازی محصولات خلاق، ایده ها، دانش و اطلاعات دیگر می پردازند.

سازمان مراکز آموزش های عمومی و مهارتی(سما) سازمانی غیردولتی برای توسعه و گسترش آموزش های عمومی و مهارتی در ایران است. سازمان سما به واسطه ۷۵۰ مدرسه تحت پوشش خود وظیفه خدمت رسانی به ۱۰۰۰۰۰ دانش آموز را دارد و به دلیل در اختیار داشتن ۱۲۰ دانشکده مهارت و کارآفرینی، مسئولیت آموزش ۵۰۰۰۰ نفر از دانشجویان را در مقاطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته و کارشناسی ناپیوسته بر عهده دارد.